Menu
Γραφείο υποστήριξης μηχανικού του Τμήματος

Γραφείο υποστήριξης μηχανικού του Τμήματος

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ   Το TEE εκ του θεσμικού του ρόλου παρέχει στα μέλη...

18o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ 29 έως 31 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα

18o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ 29 έως 31 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα

  Νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής περιλήψεων 3 Οκτωβρίου 2017      ...

 • Γραφείο υποστήριξης μηχανικού του Τμήματος

  Γραφείο υποστήριξης μηχανικού του Τμήματος

 • 18o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ 29 έως 31 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα

  18o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ 29 έως 31 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα

 • Πολεοδομικά στοιχεία οικισμών Π.Ε. Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας

  Πολεοδομικά στοιχεία οικισμών Π.Ε. Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας

 • Ηλεκτρονική εξόφληση συνδρομών ΤΕΕ

  Ηλεκτρονική εξόφληση συνδρομών ΤΕΕ

 Fbook DT Ekthesi Kainotomias

 

Title UP doc TEE KDTH

 

Λάρισα, 16/10/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

 

 DT Ekthesi Kainotomias

Το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σε συνεργασία με την οργανωτική και επιστημονική επιτροπή του 21ου Πανελληνίου Συνεδρίου Πληροφορικής οργάνωσε, στο χώρο του συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 28-30 Σεπτεμβρίου 2017 στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, έκθεση καινοτομικών εφαρμογών ΤΠΕ (Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών). Βραβεύτηκαν με τιμητικές πλακέτες, που επιδόθηκαν από τον πρόεδρο, Νίκο Παπαγεωργίου και τον Γενικό Γραμματέα, Βασίλη Γερογιάννη, εκ μέρους του ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας οι ακόλουθες εφαρμογές:

ΙΤΜ - Έξυπνη διαχείριση φωτεινών σηματοδοτήσεων: Σύστημα που δίνει τη δυνατότητα στον φορέα διαχείρισης των φωτεινών σηματοδοτήσεων μιας πόλης να έχει άμεση εποπτεία όλων των εγκαταστάσεων φωτεινής σηματοδότησης όπως καμένες λάμπες , κατάσταση λειτουργίας, διακοπή ρεύματος κλπ. Το σύστημα μπορεί να εποπτεύει όλες τις εγκαταστάσεις φωτεινής σηματοδότησης ανεξάρτητα από τον τύπο και οίκο κατασκευής, παλαιάς και νέας τεχνολογίας.

Γάντι για τυφλούς (Elida): Γάντι που βοηθάει άτομα με προβλήματα όρασης να προσανατολίζονται στο χώρο και αποτρέπει τη σύγκρουση τους με τα αντικείμενα του χώρου χάρη στη συσκευή σόναρ που διαθέτει. Μόλις ανιχνευθεί ένα αντικείμενο στο χώρο η συσκευή σόναρ στέλνει σήμα στην συσκευή δόνησης που υπάρχει στο πάνω μέρος του καρπού από το γάντι και ανάλογα με την ένταση και επανάληψη τον παλμικών δονήσεων ο χρήστης αντιλαμβάνεται την απόσταση στην οποία βρίσκεται το αντικείμενο.

Agrenio: Εφαρμογή για εξορθολογισμό της άρδευσης και της λίπανσης των καλλιεργειών. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί μετεωρολογικά δεδομένα, εδαφικές παραμέτρους, το είδος της καλλιέργειας και το αρδευτικό σύστημα. Τα αποτελέσματα επεξεργασίας των μετεωρολογικών δεδομένων από τοπικό μετεωρολογικό σταθμό έρχονται κατευθείαν μέσω της εφαρμογής στο χρήστη. Η ημερήσια οδηγία άρδευσης για κάθε καλλιέργεια δίνεται στο κινητό του αγρότη μέσα από την εφαρμογή. Η εφαρμογή επίσης δίνει σε ετήσια βάση οδηγίες λίπανσης για κάθε καλλιέργεια.

Nursify: Η εφαρμογή αντιμετωπίζει το πρόβλημα της παροχής πρώτων βοηθειών όσο το συντομότερο δυνατό κατά τις κρίσιμες στιγμές πριν κάποιο ασθενοφόρο καταφθάσει σε ένα περιστατικό. Είναι μια εφαρμογή η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα δωρεάν για να ζητήσει πρώτες βοήθειες στο σημείο που βρίσκεται από ειδικούς υγείας και εθελοντές (γιατρούς, νοσηλευτές) σε κοντινή απόσταση από αυτόν.

fuelGR: Το  fuelGR  είναι  μια  οικογένεια  εφαρμογών  (Android,  Web,  Windows)  που  παρέχει ενημέρωση  για  πρατήρια  και  τιμές  καυσίμων  της  Ελληνικής  αγοράς.  Η  εφαρμογή εντοπίζει  τη  θέση  του χρήστη και τον ενημερώνει για  τα πρατήρια και  τις  τιμές  τους  στην ευρύτερη  περιοχή. Παρέχει  πολλαπλά  φίλτρα  για  εξατομίκευση  της  πληροφορίας  (εταιρίες,  τύποι  καυσίμων,  κλπ.),  πολλαπλούς  τρόπους  προβολής  (χάρτη,  λίστα)  και  δυνατότητα  αξιολόγησης πρατηρίων.

Authentiq: Πρόκειται για ένα αποκεντρωμένο σύστημα  ταυτοποίησης και αυθεντικοποίησης (authentication) χωρίς κωδικούς (usernames/passwords) με το οποίο το κινητό τηλέφωνο του χρήστη είναι και το προσωπικό του πορτοφόλι ταυτότητας (identity wallet) διευκολύνοντας το χρήστη σε μια πληθώρα συναλλαγών και εξασφαλίζοντας την ασφάλειά τους.

 

 

Title DOWN doc TEE KDTH

 

 

 

Το Δελτίο Τύπου μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ...

 

 

 


16 Οκτωβρίου 2017

 

Επισκεψιμοτητα

Today287
Yesterday417
This week1655
This month10136
Total515597

2018-05-24

Contact us...

A: Καλλιθέας 7 & Τζαβέλα, 41221

T: + 30 2410 535615, 257866

F: + 30 2410 255718

E: tee_lar@tee.gr

W: www.teelar.gr

Map

Go to top