Menu
Γραφείο υποστήριξης μηχανικού του Τμήματος

Γραφείο υποστήριξης μηχανικού του Τμήματος

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ   Το TEE εκ του θεσμικού του ρόλου παρέχει στα μέλη...

18o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ 29 έως 31 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα

18o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ 29 έως 31 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα

  Νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής περιλήψεων 3 Οκτωβρίου 2017      ...

 • Γραφείο υποστήριξης μηχανικού του Τμήματος

  Γραφείο υποστήριξης μηχανικού του Τμήματος

 • 18o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ 29 έως 31 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα

  18o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ 29 έως 31 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα

 • Πολεοδομικά στοιχεία οικισμών Π.Ε. Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας

  Πολεοδομικά στοιχεία οικισμών Π.Ε. Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας

 • Ηλεκτρονική εξόφληση συνδρομών ΤΕΕ

  Ηλεκτρονική εξόφληση συνδρομών ΤΕΕ

Fbook DT TEE Etisia eort ekdil 2018

 

Title UP doc TEE KDTH 2

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λάρισα, 26/01/2018

 

Ετήσια Εορταστική Εκδήλωση για το Νέο Χρόνο στο ΤΕΕ

 

 kopi pitas 2018

Το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του, την Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018, στην  αίθουσα εκδηλώσεων «Ιωάννης Βαρνάς», με την τιμητική παρουσία εκπροσώπων της εκκλησιαστικής και πολιτικής ηγεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επιστημονικών και κοινωνικών φορέων της πόλης και πλήθους μελών, σε ατμόσφαιρα ιδιαιτέρως θερμή, υπό τη μουσική συνοδεία του συγκροτήματος του Δημήτρη Φωτίου, με τη συμμετοχή των Αντώνη Ζαφειρίου, Ελπινίκης Τσομάκα, Μιχάλη Μαντέλα.

Ο Πρόεδρος, Νίκος Παπαγεωργίου έκανε μια σύντομη αναφορά σε θέματα που απασχολούν τους Μηχανικούς την εποχή της κρίσης και ακολούθως επικεντρώθηκε στο αντικείμενο της βραδιάς, τη βράβευση της ανιδιοτελούς προσφοράς των συναδέλφων που στήριξαν από το 2004 εμπράκτως το έργο της τράπεζας αίματος του ΤΕΕ.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος ανέφερε:

«Εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής σας καλωσορίζω στη φετινή μας εκδήλωση και εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, με υγεία. Ας είναι το 2018 η χρονιά που θα σηματοδοτήσει την πολυπόθητη αλλαγή για ανάπτυξη στη χώρα μας.

Στα χρόνια της κρίσης ο τεχνικός κλάδος χτυπήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο και έχει οδηγηθεί σε απόγνωση. Η τεράστια μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, οι καθυστερήσεις του ΕΣΠΑ, η υπέρμετρη φορολόγηση και το άδικο ασφαλιστικό των Μηχανικών, τα

capital control, η ολιγωρία των κυβερνήσεων σε καίρια θέματα για τον κλάδο, οδηγούν τον μηχανικό σε έναν δύσκολο αγώνα επιβίωσης.

Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα η αλληλεγγύη έγινε ανάγκη. Μια τέτοια κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης θα βραβεύσουμε και εμείς σήμερα. Μια κίνηση που ξεκίνησε το 2004, όταν ο τότε Πρόεδρος, Ντίνος Διαμάντος, εισηγήθηκε τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος του Τμήματος. Δημιουργήθηκε την 3η Μαϊου 2004 και η πρώτη αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε την 28η Ιουνίου του ίδιου έτους. Έχουν συνολικά πραγματοποιηθεί είκοσι τακτικές αιμοδοσίες και δύο έκτακτες, με συνολική κατάθεση περισσότερων των τετρακοσίων μονάδων αίματος.

Δε μπορούμε να παραβλέψουμε τη συνδρομή του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, θα απονεμηθεί τιμητικός έπαινος στην Διευθύντρια του,  κα Χατζητάκη Μαίρη.»

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε όλους τους αιμοδότες και απένειμε για την προσφορά τους αναμνηστικούς επαίνους στους συναδέλφους, Ντίνο Διαμάντο, Γρηγόρη Σουλιώτη, Νίκο Τσουτσούκα, Κώστα Ιακωβάκη, Ευάγγελο Μπεκερτζή, Κώστα Γαβριά, Κωνσταντίνο Νταμπεγλιώτη, Γερβάσιο Τσακαλίδη, Ανδρέα Παπαγεωργίου, Ηλία Χατζή, Κωνσταντίνο Δελήμπαση, Δημήτριο Φαγκρίδα, Θωμά Μπακάρο, Παναγιώτα Λόζιου, Βάιο Ζησόπουλο, Αθανάσιο Φιλανδριανό, Δημήτρη Χύτα, Δημήτρη Κερέμη, Βησσαρίωνα Τσιτσιούμη, Νίκο Χριστόδουλο, Δημήτριο Σαρατζιώτη, Σωτήρη Ζαχαριά, Εμμανουέλα Βασιλείου, Αντώνη Κυρίτση, Χρήστο Ντάγια, Ευθύμιο Νάκα.

Εκ μέρους του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου παρέστη ο πρωτοσύγκελος Λάρισας πατέρας Αχίλλιος Τσούτσουρας, που ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και ευχήθηκε για τη νέα χρονιά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο γεν. διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Μέγας, ο αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Απόστολος Μπέμπης, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Λάρισας Δημήτριος Τάχος, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαββίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σωτήρης Γιαννακόπουλος, ο πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας Ξενοφών Σπηλιώτης, οι πρώην πρόεδροι του ΤΕΕ Ντίνος Διαμάντος και Πέτρος Ηλιάδης.

 

Title DOWN doc TEE KDTH 2

 

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφίες από την εκδήλωση...

 

Το Δελτίο Τύπου μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ...

 


31 Ιανουαρίου 2018

Επισκεψιμοτητα

Today285
Yesterday417
This week1653
This month10134
Total515595

2018-05-24

Contact us...

A: Καλλιθέας 7 & Τζαβέλα, 41221

T: + 30 2410 535615, 257866

F: + 30 2410 255718

E: tee_lar@tee.gr

W: www.teelar.gr

Map

Go to top