Menu
Γραφείο υποστήριξης μηχανικού του Τμήματος

Γραφείο υποστήριξης μηχανικού του Τμήματος

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ   Το TEE εκ του θεσμικού του ρόλου παρέχει στα μέλη...

18o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ 29 έως 31 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα

18o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ 29 έως 31 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα

  Νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής περιλήψεων 3 Οκτωβρίου 2017      ...

 • Γραφείο υποστήριξης μηχανικού του Τμήματος

  Γραφείο υποστήριξης μηχανικού του Τμήματος

 • 18o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ 29 έως 31 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα

  18o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ 29 έως 31 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα

 • Πολεοδομικά στοιχεία οικισμών Π.Ε. Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας

  Πολεοδομικά στοιχεία οικισμών Π.Ε. Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας

 • Ηλεκτρονική εξόφληση συνδρομών ΤΕΕ

  Ηλεκτρονική εξόφληση συνδρομών ΤΕΕ

apantisi proedrou sto dimo larisaion 2 Fbook

Λάρισα, 03/08/2017

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΕΕ-ΤΚΔΘ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

 

Από την απάντηση του Δήμου Λαρισαίων, με λύπη διαπιστώσαμε πως μια παρέμβασή μας για ένα θέμα που αφορά τα μέλη του Επιμελητηρίου μας αλλά και τα έργα ανάπτυξης του τόπου μας, οδήγησε στο να κατηγορηθούμε – ανάμεσα στα άλλα- για «καταγγελίες με άλλες στοχεύσεις», «ευρύτερα μικροπολιτικά παιχνίδια», «εμπλοκή του ΤΕΕ σε άλλους σχεδιασμούς», «προσπάθεια συσκότισης» και «έλλειψη σοβαρότητας». Άραγε όποιος εκφράζει διαφωνίες ή προβληματισμούς αντιμετωπίζεται από εσάς με ύβρεις και όχι με επιχειρήματα;

Θα πρέπει να συμβουλευτεί ο κ. Δήμαρχος, τους Μηχανικούς που απαρτίζουν την Δημοτική αρχή, καταρχάς για το γεγονός πως δεν δημοπρατούνται μόνο τα έργα αλλά και οι μελέτες όπως και οι υπηρεσίες τεχνικών συμβούλων.

Δεν καταλαβαίνουμε με ποιο τρόπο, ενώ αφενός η Εγνατία Οδός ΑΕ θα προχωρήσει στην εκπόνηση και ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών αφετέρου αυτό δεν συνεπάγεται -για πρώτη φορά στα χρονικά- την δρομολόγηση όλων των μελετών των έργων στην Θεσσαλονίκη και όχι στην Λάρισα.

Επίσης δεν αντιλαμβανόμαστε, πώς αυτό το Μνημόνιο δεν είναι ταφόπλακα για κάθε επαγγελματία Μηχανικό της Πόλης μας. Πλήθος συναδέλφων μας με την απαιτούμενη τεχνογνωσία και εμπειρία, μπορούν να υποστηρίξουν τον Δήμο μας σε αντίστοιχες υπηρεσίες με αυτές τις Εγνατίας Οδού ΑΕ.

Το γεγονός πως δημοπρατούνται έργα 15 εκ. ευρώ – χωρίς την «βοήθεια» της Εγνατίας Οδού ΑΕ- σημαίνει ασφαλώς ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, έχει την απαραίτητη επάρκεια να τα φέρει εις πέρας, όπως έκανε όλα τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά, εσείς επιλέγετε την Εγνατία Οδό ΑΕ ακόμη και για την επίβλεψη των έργων αυτών, καταργώντας ουσιαστικά την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών και ιδιωτικοποιώντας τις υπηρεσίες που αυτή προσφέρει.

Καταλαβαίνουμε όμως ότι πολιτικά επιλέγετε να στηρίξετε μία εταιρεία η οποία λειτουργεί με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, και όχι τους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς της πόλης μας.

Και αυτό είναι σεβαστό, αλλά όχι αποδεκτό.

Ο σεβασμός μας προς το ΔΣ και στον θεσμικό σας ρόλο είναι αυτονόητος, αλλά δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν ισχύει το αντίθετο καθώς για παράδειγμα στον γενικότερο σχεδιασμό σας για ελάφρυνση των δημοτικών τελών δεν συμπεριλάβατε τους Μηχανικούς–καθώς δεν κληθήκαμε σε σχετικές συναντήσεις που είχατε με λοιπά επιμελητήρια.

Όσον αφορά τα λεγόμενά σας, περί των παρουσιών μας στα Δημοτικά Συμβούλια είναι ανάξια σχολιασμού και αυτά είναι μικροπολιτικά παιχνίδια. Και επειδή δεν θα τα σχολιάσουμε περαιτέρω, επανερχόμαστε με τον απαιτούμενο σεβασμό και σας ζητούμε εκ νέου να αναθεωρήσετε την άποψή σας για τους Μηχανικούς της Λάρισας και τον ρόλο τους στην ανάπτυξη της Πόλης μας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το ΤΕΕ είναι ο θεσμοθετημένος Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας  και ως Προεδρος του ΤΕΕ θα υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των μελών μου και θα λέω ελεύθερα την άποψη μου με επιχειρήματα όπως και τώρα. Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνάντηση με σκοπό την ωφέλεια και την ανάπτυξη της Πόλης μας.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 


3 Αυγούστου 2017

 

Επισκεψιμοτητα

Today52
Yesterday565
This week1197
This month5805
Total524399

2018-06-20

Contact us...

A: Καλλιθέας 7 & Τζαβέλα, 41221

T: + 30 2410 535615, 257866

F: + 30 2410 255718

E: tee_lar@tee.gr

W: www.teelar.gr

Map

Go to top